enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1975
EURO
35,0104
ALTIN
2.519,78
BIST
10.706,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
31°C
Antalya
31°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
30°C
Cuma Açık
30°C

BAŞKAN YÜCEL’DEN ARICILARA BÜYÜK DESTEK 

BAŞKAN YÜCEL’DEN ARICILARA BÜYÜK DESTEK 
REKLAM ALANI
20.05.2021
308
A+
A-

Alanya Belediyesi kayıtlı arıcılara ücretsiz 2 bin kovan hediye etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alın teriyle çalışan, emek vererek kazanan tüm üreticilerimizin ve esnafımızın yanındayız. Üreticilerimizi yeni projelerle desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Arıcılar Birliği Başkanı Yücel Turan ise tüm başkanlar Alanya Belediye Başkanını örnek alıp arı gibi çalışmalı dedi.

Alanya Belediyesi, ‘Dünya Arı Günü’ olarak kutlanan 20 Mayıs’ta birlik üyesi 400 arıcıya 2 bin kovan dağıttı. Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kovan dağıtım programında Arıcılar Birliği’ne üye 400 arıcıya 5’er kovan desteği verildi. Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Turan, belediye idari birim amirleri, oda başkanları, muhtarlar ile kovan alacak arıcıların katıldığı törende birlik başkanı Yücel Turan tarafından katkılarından dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, veteriner işleri müdürü Saim Kanlı, Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Rıza Azak’a plaket ve arı ürünlerinden oluşan sepet takdim edildi.Törende konuşan Yücel Turan, Başkan Yücel’in her zaman kendilerine destek verdiğini söyledi. Turan, “Türkiye’de şu anda yerelde ilk örneği 19 ilçe arasında Alanya’dan başladı. Burada aslında sadece bal üreticisine destek verilmiyor.

Üretimin, tarımın bileşenlerine destek veriyor. Bu destek muzcunun, avokadocunun, seracının şu anda hepsinin koordinasyonuna destek veriyor. Destek olarak bunu geniş bir kitle olarak düşünün. Antalya’da 19 ilçe arasında ilk işe başlayan Alanya Belediye Başkanı oldu. Pandemi bize birçok şeyi gösterdi. Pandemi dönemi arıcıların, arının ne kadar önemli olduğunu, arının sadece bal değil, arı ekmeği, propolis, arı sütü gibi ürünlerin ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Türkiye’de yapılan istatistiklerde arı ile uğraşan birçok arkadaşımızda korona virüse yakalanma oranı çok çok düşük” dedi.

Alanya Belediyesi olarak sosyal projelerde vatandaşların yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Yücel, “Özellikle pandemi dolayısıyla artırdığımız sosyal yardım projelerimize yenisini ekliyoruz. Pandemi maalesef turizmden sanayiye, sanayiden tarıma ve tüm üreticilere kadar sektörü derinden etkiledi. Alanya Belediyesi olarak zor dönemlerde her zaman elimizi taşın altına koymasını bildik. Bundan sonra da vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu zor günlerini daha da rahat geçirilmesi için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Alanya Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi desteklerimizle de sosyal projelerimizle biz de varız diyoruz. Bugün ‘Dünya Arı Günü.’ Çalışkanlığı ile hepimize örnek olan arılar doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin sağlanması noktasında hayati bir role sahip. Hem üreticimizi desteklemek hem de doğal yaşamı korumak amacıyla yerel kalkınma projelerimizi hayata geçiriyoruz. Arıcılar Birliği ile geliştirdiğimiz proje kapsamında birliğe kayıtlı 400 arıcımıza toplam 2 bin kovan dağıtıyoruz. Bu projemizle sadece arıcılarımızı değil, çiftçilerimize, sebze ve meyve üreticilerimize de destek oluyoruz. Daha doğrusu doğal ekolojiyi koruyoruz. Bu projenin bedeli yaklaşık 500 bin TL. Kovanları üreticilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin yapı taşı olan, alın teriyle çalışan, emek vererek kazanan tüm üreticilerimizin ve esnafımızın yanındayız. Üreticilerimizi yeni projelerle desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmalar sonunda başkan Yücel, kovanlar ve bal üretimi hakkında birlik başkanında bilgi almasının ardından kovanlar arıcılara teslim edildi.

REKLAM ALANI