enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C

DOMUZ KALBİ NAKLEDİLEN HASTA AYAĞA KALKMAYA ÇALIŞIYOR

DOMUZ KALBİ NAKLEDİLEN HASTA AYAĞA KALKMAYA ÇALIŞIYOR
REKLAM ALANI
28.10.2023
19
A+
A-

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 20 Eylül’de genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen hasta, bir ayı geride bıraktı. Tıp tarihinde domuz kalbi nakledilen ikinci hasta olan Lawrence Faucette’ı ayağa kaldırmak için nakil ekibinin çalışmaları sürüyor.

Ameliyatın birinci ay dönümünde nakil ekibi, Faucette’in fizik tedavi görüntülerini yayınladı. Nakilden bu yana ilk kez görüntülenen hastane videosunda Faucette, gücünü yeniden kazanmak için pedal çevirme egzersizi yaparken görülüyor.

58 yaşındaki Faucette nefes nefese de olsa gülümseyerek, “Bu biraz zor olacak ama üstesinden geleceğim” derken görülüyor.

Hastanenin paylaştığı görüntülerde Faucette’in doktorları da hastanın bünyesinin, domuz kalbini reddettiğine dair hiçbir belirti olmadığını açıkladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Akciğer Nakli Programı Direktörü Dr. Bartley Griffith, “Onunla ilgilenen doktorlar kalp fonksiyonlarının mükemmel olduğuna inanıyor. Şu ana kadar herhangi bir enfeksiyon ya da organ reddi bulgusuna rastlamadık” dedi.

REKLAM ALANI